Warning: Creating default object from empty value in /srv/web/tofalvipanzio.ro/htdocs/smarty/libs/DWSmarty.class.php on line 13
Tófalvi panzió
2024. július  17. szerda - Endre holnap: Frigyes
FOTÓALBUM
PROGRAMLEHETŐSÉGEK
 

Sízés, hódeszkázás

Hargitafürdő a helyiek síparadicsoma, de előszeretettel érkeznek külfőldi turisták is sízni, hódeszkázni.

Panziónktól a következő távolságokra találhatóak sípályák:

Csipike sípálya (350 m)

Biatlon pálya (400 m)

Kossuth sípálya (1880 m)

Miklós sípálya (829 m)

Azoknak akik felszerelés nélkül érkeztek és kedvük támad sízni, ajánljuk a panziónktól 150 m-re található Tófalvi síkölcsönzőt.

Tovább >

 

Hópánkózás (Snowtubing)

Panziónktól 50 m távolságra található egy hópánkó pálya. Egy speciális gumitömlőn lehet egy erre kialakított pályán lecsúszni. A világ számos „hóparkjában", sícentrumában nyújt izgalmas és élvezetes szórakozást kicsik és nagyok számára. A népszerűségének köszönhetően, nagyobb beruházással, már nyári pályákat is sorra alakítanak ki. A csúszást csak a pálya kialakítása irányítja. A leérkezés után, egy speciálisan erre a célra kialakított lift vontatja fel a tömlőket és ideiglenes gazdáikat a dombtetőre.

Tovább >

 

Lovasszánozás

Feledhetetlen pillanatokban lehet részük azoknak akik a lovasszánozást választják. A hóval boritott táj páratlan szépségeit fedezhetik fel és örökíthetik meg az 1-1,5 órás séta során. A hideg ellen vastag takarókat biztosítunk, a hangulat fűszerezésére pedig forralt bort ajanlunk. Mivel ez kisebb csoportnak szervezett programlehetőség, kérjük érkezésük előtt jelezzék ezen igényüket.

 

Bográcsozás, grillezés

A bogrács az egyik legrégibb főzőedény, amelyet már évezredekkel korábban a vándorló törzsek is használtak. A szabadtűzön, bográcsban készült ételek íze összehasonlíthatatlan a konyhai tűzhelyen készültekével. A bográcsos ételek készítéséhez ráadásul olyan közösségi tevékenységek kapcslódhatnak mint a favágás, alapanyagok összekészítése, amelyben az egész család, vagy a baráti kör részt vehet. Csoportban érkező vendégeink számára biztosítunk bográcsozási valamint grillezési lehetőséget.

Tovább >

 

Gázfürdőzés (mofettázás)

A májustól novemberig működő gázfürdők (mofetták) 630 m távolságra találhatóak panziónktól.

Tovább >

 

Vadászat

A térség természeti örökségét többek között a fenyveserdő borította hegyoldalak és az ezekben élő nagyvadak, mint a barnamedve, farkas, hiúz, gímszarvas, vaddisznó, őz és sok más apróvad képezi.

 

Balu kalandpark

A páratlan szépségű környezetben épült kalandpark másfél hektáron, 120 fára épített drótkötélpályával és 105 különböző nehézségi fokozatú játékelemmel várja kalandvágyó vendégeit.

A hét kalandpályát különböző színek jelölik, így mindenki könnyen megtalálja a neki megfelelő pályát. A gyerekek a sárga és a narancs színű szakaszokon próbálhatják ki magukat, ahol a feladatok az ő testmagasságukhoz és erőnlétükhöz vannak kialakítva. A felnőttek szórakozását négy pálya szolgálja, emelkedő nehézségű akadályokkal. A kezdő pályát mindenkinek végig kell bírnia, csak azután válthat nehezebb fokozatúra. A Balu Park különlegessége a Tiroli csúszópálya, ami 985 méteres hosszúságával Közép-Európa legnagyobb csúszópályája. Csapatépítő pályánk vállalkozó szellemű társaságoknak kínál egyedi élményeket.

A pályákról részletesebb leírást, fotókat és térképet ITT talál!

 

Gyalogtúra

Az Uz Bence menedékháztól indulva követjük a helyi utat egészen az erdészházig, ahol jobbra térve közeledünk a sípályákhoz. Áthaladunk a Csipike pálya felső részén, majd továbbhaladva átmegyünk a Miklós pályán is. Követjük az Orottas-kráter szélét jelző képzeletbeli vonalat követve, északra nézve meglátjuk azt a nyerget, melyben balra (nyugatra) kell fordulnunk. A nyeregből a gerincvonalat követve felérünk a Kossuth-sziklákhoz, mely az útvonalnak legmagasabb pontját jelenti. Egyébként ennek a sziklás környezetnek a szomszédságából indul a Kossuth sípálya is. Innen leereszkedünk a kalderába, melyben egy juhakol is fellelhető, majd a magasfeszültségi vezetéket követve, a jól látható ösvényen déldélkelet fele haladva, estenként sáros helyeken áthaladva a Piricskei erdei úton fogunk keresztülhaladni. Itt több hétvégi házat is láthatunk. A patak folyását követve, néhány vulkáni bombával tűzdelt havasi legelőn áthaladva, tőlünk jobbra a 13A országutat fedezhetjük fel. Ekkor mintegy 4,5 km-re vagyunk Csíkszeredából, és a jelzés is itt ér véget. Még kb. 700 métert haladva az aszfaltozott úton elérünk a Ciba utcához (földút), ahol helyi érdekeltségű autóbuszjáratok állnak meg.

 

Nordic Walking

A Nordic Walking vagy ski walking (magyarul északi gyaloglás, síjárás) lényege, hogy egy pár speciális bot és egy különleges gyaloglótechnika segítségével rendkívül hatékonyan, ugyanakkor kímélő módon fejleszthetjük állóképességünket, izomerőnket, mozgáskoordinációnkat. A sportág Finnországból indulva Észak-Európában már a 30-as években elterjedt a sífutók körében, mint a leghatékonyabb nyári erőnléti edzést biztosító mozgásforma. Hargitafürdőn is található Nirdic Walking pálya.

 

Sportpálya

Panziónktól 200 m távolságra található egy sportpálya amely nyaron focipályaként, télen pedig jégkorcsolya pályaként működik.

 

Biciklipálya

7 km hosszúságú biciklipályával is rendelkezünk. A pálya változatos, erdőrészeket, tisztásokat érint, könnyű terepen halad el a Kossuth szikla mellett, valamint Csíkszereda városára is rálátásunk nyílik fentről.

 

Rendezvények

Hargitafürdő rengeteg rendezvény helyszíneként szolgál. Évente rendeznek síversenyeket, kutyaszán húzó versenyeket, motorkerékpár versenyeket, maratonokat, bicikli versenyeket. Ugyancsak évente rendezik meg a már hagyományossá vált Hargitafürdői Borvíznapot.

 
Oldalak:      < Első > < Előző > < 1 >   2   < Kövektező > < Utolsó >
 
Programlehetőségek