Warning: Creating default object from empty value in /srv/web/tofalvipanzio.ro/htdocs/smarty/libs/DWSmarty.class.php on line 13
Tófalvi panzió
2024. decembrie 11. miercuri - Árpád maine: Gabriella
GALERIE FOTO
PROGRAME OFERITE
 

Schi, snowboarding

Băile Harghita este paradisul de schi al localnicilor, dar în fiecare iarnă vin şi foarte mulţi turişti din străinătate, iubitori ale sporturilor de iarnă. Pârtiile de schi se găsesc la următoarele distanţe de la pensiunea noastă: Pârtia de schi Csipike (350 m) / Pârtia Biatlon (400 m) / Pârtia de schi Kossuth (1880 m) / Pârtia de schi Miklós (829 m). Dacă ajungeţi la Harghita Băi fără echipament, dar v-ar plăcea să vă daţi cu schiurile sau cu snowbordul, aveţi posibilitatea de a închiria echipament de la Închirierea de schiuri Tófalvi, situată la numai 150 m de la pensiunea noastră.

Mai departe >

 

Snowtubing

La 50 m de la pensiunea noastră există o pârtie de snowtubing. Cei doritori pot să alunece pe o pârtie special amenajată cu ajutorul unei sanie / barcuţă gonflabilă. Snowtubingul oferă distracţie maximă nu numai celor mici, dar şi celor mari, şi este foarte popular în diferitele staţiuni de schi ale lumii.

După alunecare, bărcuţele gonflabile şi proprietarii lor temporari pot să ajungă înapoi la vârful dealului cu ajutorul unui lift amenajat în acest scop.

Mai departe >

 

Excursie cu sania

Excursia cu sania este un program organizat pentru grupuri mai mici. Dacă doriţi să încercaţi şi dumneavoastră vă rugăm să semnalaţi intenţia dumneavoastră în prealabil.

 

Grătar, prepararea gulaşului în ceaun

Ceaunul este una dintre cele mai vechi vase, care a fost utilizată deja de triburi de nomazi cu mii de ani în urmă. Gustul mâncărurilor preparate la foc în ceaun, în aer liber este incomparabil cu cele preparate pe plita de gătit. Prepararea mâncărurilor în ceaun poate fi legată şi cu activităţi comune ca spartul lemnelor, pregătirea materialelor de bază, la care poate participa întreaga familie sau cercul de prieteni. Asigurăm posibilităţi pentru preparat gulaş în ceaun pentru oaspeţii care sosesc în grupuri.

Mai departe >

 

Mofete

Mofetele sunt situate la 630 m de la pensine, şi funcţionează din luna mai până luna noiembrie.

Mai departe >

 

Vânătoare

Mostenirea naturala este reprezentata de coastele muntoase acoperite de paduri de brazi si de vanaturile mici si mari, cum ar fi ursul brun, lupul, rasul, cerbul, mistretul, caprioara, etc, care traiesc in aceste paduri.

 

Parcul de aventură Balu

Parcul de aventură aşteaptă oaspeţii aventuriei într-o ambianţă de o frumuseţe rară, pe o suprafaţă de 1.5 hectare, cu 120 trasee de frânghii şi 105 elemente de joc, avînd diferite grade de dificultate. Cele şapte trasee sunt marcate cu diferite culori, astfel toată lumea îşi poate găsi uşor traseul potrivit. Copii pot să-şi încerce abilităţile pe segmentele galbene şi portocalii, unde sarcinile sunt concepute în aşa fel, încât să corespundă cu înălţimea şi condiţia lor fizică. Distracţia adulţilor este asigurată de patru trasee, fiecare având grade de dificultate diferită. Traseul de începători trebuie parcurs de fiecare, numai după aceea poate să treacă mai departe pe o dificultate mai mare. Particularitatea parcului de aventură este tiroliana, care este cel mai lung traseu de alunecare din Europa Centrală cu o lungime de 985 m. Traseul nostru de teambuilding oferă experienţe unice grupurilor cu spirit aventurier.

Descrieri detaliate despre trasee, fotografii şi hărţi găsiţi AICI!

 

Excursie pe jos

Pornim de la Cabana Uz Bence, şi urmărim drumul local până la canton, unde întorcându-ne spre dreapta ne apropiem de pârtiile de schi amenajate. Trecem de partea superioara a Pârtiei de schi Csipike, şi traversăm pârtia Miklós. Urmărim linia imaginară care marchează marginea craterului Orottas, privim spre nord şi vedem şaua, unde vom întoarce spre stânga (vest). Urmând firul crestei ajungem la Stânca Kossuth (altitudinea maximă a traseului), care este situată în apropierea pârtiei de schi cu denumirea asemănătoare. De la acest reper coborâm în căldare, unde zărim un saivan. Urmărind firele reţelei de înaltă tensiune coborâm pe poteca foarte bine vizibilă, orientată spre sud-est. Această potecă ne va determina să traversăm unele zone noroioase, după care vom intersecta drumurl forestier Piricske, unde vom vedea vom vedea mai multe case de vacanţă. Urmând firul pârâului, după câteva traversări ale luncii presărate cu bombe vulcanice, ne găsim în stînga drumului naţional 13A, la aproximativ 4,5 km de Miercurea-Ciuc (sfârşitul marcajului). După 700 m de coborâre de-a lungul şoselei, ajungem la intersecţia cu un drum de ţară, denumită strada Csiba, unde găsim o staţie de autobuz pentru cursele locale.

 

Nordic Walking

Nordic Walking este un mers sportiv practicat cu bastoane special concepute.

Permite îmbunătăţirea rezistenţei, forţei musculare şi a coordinării de mişcare.

A luat naştere în anii 1930 în Finlanda, ca metodă de antrenament pe uscat pentru schiorii profesionişti.

 

Exită un traseu de Nordic Walking şi la Harghita Băi.

 

Teren de sport

La 200 m de distanţă de la pensiunea noastră există un teren de sport, care vara este folosită ca şi teren de fotbal, iar iarna se transformă în teren de patinaj.

 

Traseu de bicicletă

În localitate se poate folosi şi un traseu de biciclete de 7 km. Traseul este variat, trece prin pădure, poiane şi atinge Stânca Kossuth, de pe vârful căreia avem o privelişte superbă asupra oraşului Miercurea-Ciuc.

 

Evenimente

La Harghita Băi sunt organizate o mulţime de evenimente. În fiecare an sunt organizate concursuri de schi, curse de sanii trase de câini, concurs cu motociclete, maratoane, concurs cu biciclete. În fiecare an se organizează Zilele Apelor Minerale.

 
Pagini:      < Prima > < Anterior > < 1 >   2   < Următorul > < Ultima >
 
Programe oferite